ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 10:55

Fogadalomtétel Szacsvay szobránál

<p>Nagyvárad - Csütörtök reggel az RMDSZ öt nagyváradi szenátor- és képviselőjelöltje Szacsvay Imre szobránál fogadalmat tett a nagyváradiak érdekeinek képviseletére.</p>

A Körös-partján levő Szacsvay-szobor talapzatát Nagyvárad és az RMDSZ zászlóival díszítették abból az alkalomból, hogy a város RMDSZ-es szenátor- és képviselőjelöltjei itt írták alá annak a fogadalomnak a szövegét, amelyet a nagyváradiak érdekeinek képviseletére vállalták. E kampányzárónak számító eseményen az öt jelöltön kívül csak az újságírók hada és az RMDSZ néhány képviselője volt jelen. Elsőként Szabó Ödön, a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötte az egybegyülteket. Némi humorral szavaiban azzal indokolta a helyszínt, hogy Szacsvay Imre olyan politikus volt, aki mindig vállalata tetteiért a felelőséget, majd gyorsan hozzátette: remélhetőleg a mostani képviselők nem fognak majd osztozni  sorsában... Röviden összefoglalta a kampányidőszak eseményeit, majd ezt követően Delorean Gyula, Sarkady Zsolt, Kállay László, Pető Csilla és Csuzi István aláírta a fogadalmat.

Fogadalom

A jelöltek által aláírt fogadalomban kijelentik: magyar jelöltként számukra meghatározó saját magyar közösségük érdekeinek teljes felvállalása, minden erejüket és tehetségüket nemes céluk, a romániai magyar megmaradás teljesítésére összpontosítják, melynek megvalósítási eszközeként az önrendelkezés összes törvényes, európai mintákon alapuló formáját tekintik.

Vállalták, hogy megválasztásuk esetében az összes nagyváradi választót fogják képviselni ideológiától, vallástól, nemzetiségtől függetlenül. Törvényhozói tagság esetén kezdeményezik és támogatják egy bihari közös bukaresti lobbycsoport létrehozását összehangolva a többi bihari szenátorral és képviselővel.  Fogadalmukban kitérnek arra is, hogy a nagyváradi polgárokkal kialakított szoros kapcsolattartást a választások utáni időszakra is állandósítják, hogy közösen dolgozhassanak tovább a szülőföldön való boldogulás érdekében.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!