ERDON Helyi hírek

2008.11.18. 16:53

Felújítanak két magyar középiskolát

<p>Nagyvárad - Öt hónapja kezdte el tevékenységét a jelenlegi felállásban az önkormányzat RMDSZ-frakciója. Ebből az alkalomból legfontosabb megvalósításaikat említették a tegnapi sajtótájékoztatón.</p>

Biró Rozália alpolgármester kihangsúlyozta: megvalósításaikat a magyar közösség szempontjából ítélik fontosnak vagy kevésbé fontosnak, eredményeik mindig egyeztetések végtermékei. Ha egy RMDSZ-tanácsossal többen lennének, a kétharmados többséget igénylő döntéseket nem lehetne megszavazni nélkülük, így viszont sokkal nehezebb dolguk van. Az egyik legfontosabb eredményükről Delorean Gyula képviselőjelölt és tanácsos számolt be: állami támogatást kapnak mind a Lorántffy Zsuzsanna református főiskola, mind a Szent László római-katolikus gimnázium teljes rehabilitációjára. Mint elhangzott, ez nagyrészt Pásztor Gabriella államtitkár közbenjárásának köszönhető, s jelenleg a hosszas hivatalos procedúra legvégén tartanak, most kapták meg az államtitkár asszony által aláírt műszaki jóváhagyást. Valószínűleg időmegtakarítás céljából egyidőben fogják megszervezni a versenytárgyalást a tervezésre és a kivitelezésre.

Egyéb megvalósítások: két magyar nyelvű bölcsödei csoport létesült, napközivé bővült az Orsolya óvoda, s magyarul beszélő alkalmazottakat vettek fel ezekbe az intézményekbe.

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!