ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 09:06

Ellenőrzések

<p>Szatmár megye - November 3. és 7. között országos szintű ellenőrzést tartott az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőség az autóablak–mosók és fagyálló szerek árusítására vonatkozóan.</p>

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 12 üzletet ellenőrzött, amelyek közül 10 üzletben találtak szabálytalanságokat a termékek árusításával kapcsolatban, mondta el Rus Lucian főfelügyelő tegnapi sajtótájékoztatóján. Összesen 30 000 lej büntetést osztottak ki az üzleteknek.

Szabálytalanságok

A szabálytalanságok között szerepelt a fagyállók, ablakmosószerek árusításához szükséges engedélyek hiánya. Egyes fagyállók címkéjén nem szerepelt a veszélyes anyagok felsorolása, sem a veszélyt jelző R betű, illetve figyelmeztetésként használt S betű. Az ablakmosó címkéjén például nem volt feltüntetve a termék megnevezése, az előállító neve, címe, elérhetősége. Olyan fagyálló termékeket is találtak ellenőrzésük során, amelyek címkéjén nem szerepelt román nyelvű tájékoztató, illetve nem voltak jól láthatóan kihelyezve az áraik.  Több fagyálló nem rendelkezett gyermekvédelmi biztonsági zárral, amely viszont kötelező lenne, veszélyes anyagokról lévén szó.

Ellenőrizték

Nem találtak hamisított terméket az ellenőrzés alkalmával. Összesen 753 000 liter fagyálló, illetve ablakmosószert vizsgáltak meg, 456 000 lej összértékben. Ideiglenesen felfüggesztették 40 liter árusítását, főleg a címkézésükkel voltak gondok, 113 litert pedig kivontak a kereskedelemből, a csomagolás, illetve a szavatossági idő lejárta miatt.

Gondok

Kifogásolt termékek: „Quik” és „Wynns” ablakmosók; „Wynns”, „Agip”, „Kuler–Langzeit”, „Vady”, „Kynita”, „Prelix”, „Glycoxol”, „Vanem” fagyállók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!