ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 11:42

Drogterjesztőket fogtak

<p>Nagyvárad - Három kábítószerterjesztőt értek tetten üzletelés közben egy váradi lokálban október 28-án a váradi rendőrök és az ügyészség munkatársai.</p>

A nagyváradi rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya és az ügyészségi hivatal munkatársai október 28-án egy váradi vendéglőben érték tetten a három üzletelő fiatalembert, a csoport fejét, a 28 éves váradi M.F.C.-t, a bűntetett előéletű 32 éves B.F.C.-t és a Temes megyei Szentandráson élő 36 éves R.G.-t, aki a leendő partner lett volna a kábítószerterjesztésben. A találkozón akarták megmutatni a mintát az ügyfélnek, a rendőri tettenérést követő motozás során 5 gramm kokaint találtak B.F.C.-nél, aki az árut aznap reggel hozta Spanyolországból. A rendőrség a két váradi férfit úgy ismeri, mint akik a Costa  Rica - Franciaország útvonalon hordták a kábítószert. 2007 február 8-án a két váradi férfi Costa Ricából hazafelé tartott, Mexikói megállással, mikor a francia hatóságok a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren 845 gramm kokaint találtak 84 kapszulában, melyeket M.F.C. lenyelt. A csomagnak Lyon-ba kellett volna eljutnia. Akkor B.F.C. szerencsésebb volt, végül az árut el tudta szállítani a rendeltetési címére.

Nagyobb üzlet

Az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Nicolae Stamate, a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály vezetője elmondta: az elkövetők úgy tervezték, hogy az üzlet megkötése után rendszeresen hoznának kábítószert az országba, alkalmanként 2 kg-al. Elfogásuk után 24 órás őrizetbe vették a gyanusítottakat, B.F.C.-t pedig 20 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A tesztek során kiderült, hogy mindhárman aktív drogfogyasztók. Ha bűnösségük beigazolódik, drogkereskedelem és drogfogyasztás miatt akár 25 év letöltendő börtönbűntetést is kaphatnak.

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!