ERDON Helyi hírek

2008.11.24. 11:22

A zene tanszék koncertje

<p>Nagyvárad - A Partiumi Keresztény Egyetem zene tanszékének hangversenyén léptek fel a Bartók teremben az első, másod és harmad éves hallgatók november 22.-én este.</p>

A koncerten fuvola, ének, zongora és klarinét kompoziciók hangzottak el. Szakács-László Ágnes harmadéves fuvola szakos hallgató J. S Bach C-dúr szonátájának első tételét (Andante) , majd Scubert Ave Mariajanak, valamint Debussy, A Csónakban című zongoradarabjainak átiratait játszotta. Előadásában jólesett meghallgatni a Debussy darabot, valamint a közismert Ave Mariat, amelyet igen érzékenyen mintázott meg valamint az impresszionista hangvételü Debussy darabot is. Emlékezetes volt Bíró Lóránd első éves klarinét szakos hallgató, aki meglepő biztonsággal játszotta Carl Maria von Weber f-moll klarintéversenyének első tételét, amelyben a kívánt érzelmes melodikát hozta felszínre.

Ugyancsak az ő tolmácsolásában hallgattuk meg Ignaz, Joseph Pleyel (1757-1831) F-dúr klarinét duóját. Társa az első éves Köllő Andrea volt. Korpos Szabolcs első éves zongora szakos hallgató Grieg A Kobold című darabot játszotta hangulatkeltően. Ugyancsak megnyerő volt Debrenti Szabolcs harmadéves zongora szakos hallgató fellépése, aki Chopin Esz-dúr Nöktürnjét adta elő ráéreztetve a hagszeres ének belső monológjára. Elhangzott még több énekszám is: Handel, Mozart egy-egy áriája valamint Domenico Cimarosa (1749-1801) operaszerző egyik énekdarabja, a Resta in pace című dalát az első éves Kristófi Borbála, kulturált, árnyalt előadásában. Még felléptek: Hadnagy Dalma, Kovács Enikő ének szakos hallgatók, valamint Szabó Gabriella első éves zongorista.

Tuduka Oszkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!