ERDON Helyi hírek

2008.11.18. 17:30

A HIV–fertőzés veszélyeiről

<p>Szatmár megye — A Szatmár Megyei Büntetés–végrehajtó Intézetben november 18–19–én, „A HIV–vírussal való fertőzés terjedése a büntetésvégrehajtó intézetekben” elnevezésű rendezvény zajlik.</p>

Amint azt Ciorcas Mihai börtönigazgatótól megtudtuk, a Szatmár Megyei Büntetés–végrehajtó Intézet és a Román AIDS–ellenes Szövetség (ARAS) között született megállapodás értelmében a szatmári börtönben november 18–19–én zajlik „A HIV–vírussal való fertőzés terjedése a büntetésvégrehajtó intézetekben” elnevezésű rendezvény. A felvilágosítási kampány első szakaszában Culda Ramona és Dragomir Mihai előadók harminc fogvatartottnak magyarázzák el a HIV–vírussal való fertőzés veszélyeit.

Az előadásokon részt vevő rabok a továbbiakban mint tanácsadók lehetnek segítségükre rabtársaiknak. A rendezvény második szakasza november 27–28–án zajlik majd, amikor a Román AIDS–ellenes Szövetség (ARAS) előadói és a továbbképzésen részt vevő harminc fogvatartott már mint tanácsadó közösen tartanak felvilágosítást a HIV–vírussal való fertőzés veszélyeiről rabtársaiknak. A foglalkozások finanszírozására az úgynevezett HIV/AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelmet támogató Globális Alapból kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!