ERDON Helyi hírek

2008.10.16. 14:41

Szélhámos banda tarol Erdélyben

<p>A rendőrség figyelmeztetése szerint külföldi szélhámos banda szedi áldozatait <B>Erdélyben</B>: 15 – 20 magyarul rosszul beszélő külföldi járja a régiót, leszólítja a járókelőket, és pénzt kér tőlük - adja hírül a <I>Duna Tv</I>.</p>

A bűnözőbanda kisebb csoportokban bukkan fel különböző városokban, naponta többször is próbálkozva. Az esetek többségében nem járnak sikerrel, de akad áldozat, aki bedől meséjüknek. Háromszéken már három esetben károsítottak meg nagyobb összegekkel gyanútlan embereket.Legutóbb mintegy nyolcezer eurónyi összeget (lejt, forintot és eurót) vettek el egy idős férfitól, miután szerbiai magyaroknak adva ki magukat, akik a helyi kórházba tartanak, kölcsönt kértek. A férfi hazavitte őket lakására, és miután megfigyelték, hogy honnan veszi elő a segítségre szánt pénzt, azt állítván, hogy megszomjaztak, vizet kértek. Amíg kiszolgálta a „vendégeket”, azok ellopták a rejtekhelyen levő többi pénzt is. Mire észrevette a lopást a kárvallott, már rég eltűntek az idegenek. Az idős férfi a távozó szélhámosok autójának sem a típusát, sem színét nem jegyezte meg, csak arra emlékszik, hogy külföldi rendszámtáblája volt a gépjárműnek. A rendőrség szerint a bűnözők rendkívül meggyőzőek. Míg tart a nyomozás, csak annyit árultak el róluk, hogy magyarul beszélő uniós polgárok. A feljelentést tevő károsultakon kívül egyelőre több olyan tanút is sikerült kihallgatni, akiket a csalók megállítottak, de nem tudtak átverni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!