ERDON Helyi hírek

2008.10.20. 16:24

Spórol a megyei tanács

<p>Szatmár megye - A megyei utak körszerűsítési és karbantartási munkálataira szánt összegnek egynegyedét a kormánytól kapott pénzből biztosítja majd a Szatmár Megyei Tanács. 62 millióba kerülnek a munkálatok. <A href="http://apps.erdon.ro/download/erdontipps/Munkalat.rtf"><IMG height="10" src="http://www.erdon.ro/sysres/sites/erdon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Korszerűsítési munkálatok</B></A> [.rtf - 172KB]</p>

Az útkörszerűsítések és –karbantartások költségeinek fedezésre szánt összegből tizenötmillió lejt spórol meg a Szatmár Megyei Tanács. Ezt az összeget a 2008/1152–es számú kormányhatározat alapján a megyének költségvetés–kiegészítésként kiutalt pénzből fedezik.

Az útkorszerűsítés és –karbantartás költségeit egyébként a banki kölcsönből fedezi a tanács, erre több mint 62 millió lejt költenek. „Tizenöt millió lejt spórolunk, ha a kormánytól kapott pénzt erre a célra használjuk fel – hangsúlyozta a hétfői rendkívüli ülésen Csehi Árpád. – Ezt az összeget felhasználhatjuk a jövőben más projektek költségeinek fedezésére” – folytatta a tanácselnök.

A megyei tanács egyébként 1,7 millió lejt különít el a megyei utak téli karbantartására (novembertől jövő év márciusáig), és mintegy 6,4 milliót az utak nyári munkálataira. A megyei utak hat centiméteres vastagságú aszfaltozása 44,9 millió lejbe kerül, de több megyei út teljes korszerűsítése is tervbe van véve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!