ERDON Helyi hírek

2008.10.22. 13:49

Segítettek Fazekas Teréziának

<p>Nagyvárad - Lassan, de biztosan halad a munka a nagyváradi Fazekas Terézia szeptember végén leégett lakásában. Egy szoba már kész, és végre a villanyszerelést is elvégezték.</p>

Ottjártunkkor ugyan még nem volt áram a lakásban, de Fazekas Terézia remélte, hogy hamarosan már ki tudják próbálni, hogy működik-e az a televízió, amit Borbíró Etelka olvasónktól kapott. Egy kedves ismerőse ajánlkozott, hogy kicseréli a villanyvezetéket ,és lehetősége szerint felújítja az aljzatokat és a villanykapcsolókat is. Az idős asszony nagy segítségére volt, amit ezúton is szeretne megköszönni, Kovács Dávid festő, aki a Bihari Naplón keresztül az elsők között jelentkezett, mikor szóba került a lakás kifestése. Egy szobát, amelyben a néni és unokája alszik, már rendbe is rakott, illetve ismerősei segítségével továbbra is pénzt gyűjt a támogatásukra. Már fel is vállalta az egykori hálószoba és az előszoba rendberakását.

Együttérzés

Természetesen az együttérző olvasók különböző pénzösszegekkel is megsegítették a bajba jutott asszonyt, Szilágyi Lajos például egymaga 400 lejjel támogatta a szerencsétlenül járt idős nőt, amit személyesen vitt el nekik. Gáti Gizella, a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) szociális részlegének vezetője szintén támogatásáról biztosította Teréziát, segített neki az új személyazonossági igazolvány és egyéb hivatalos irat kiállításában, illetve abban, hogy minél hamarabb megkaphassák a szociális támogatást.

Nagy Anikó

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!