ERDON Helyi hírek

2008.10.01. 07:15

Árván maradt az Uniós zászló

<p>Marosvásárhely – Kedd reggelre, egyelőre ismeretlen tettesek eltávolították és elvitték a prefektúra épülete előtt egy magas oszlopra felhúzott nemzeti zászlót.</p>

A prefektúra épülete előtt két, jobb és ball oldalon felállított oszlop egyikére a piros –sárga - kék nemzeti lobogó a másikra pedig az Európai Unió kék alapon az Unió országait ábrázoló csillagos zászló volt felhúzva. Kedden reggel csak az Uniós zászló árválkodott az egyik oszlopon, a nemzeti lobogónak hűlt helye maradt. Zamfira Pora, alprefektus az erdon.ro kérdésére elmondta, kedden reggel értesítették, hogy hiányzik a nemzeti zászló, amit valószínű az éjszaka folyamán loptak el. A történtekről értesítették a rendőrséget, amely nyomozást indított a tettesek kiderítése végett és elrendelték a nemzeti zászló visszahelyezését. Az épületben, a Megyei Tanáccsal közös biztonsági rendszer működik de figyelembe fogják venni az épület külső biztonságát és ide is szereltettnek megfigyelő kamerákat amik a nemzeti szimbólumokat is szemmel fogják tartani. A nemzeti zászló csak délfelé került vissza a helyére mivel a visszahelyezési művelethez egy, a villamossági vállalat által használ kosaras kocsira volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!