ERDON Helyi hírek

2008.10.27. 09:09

Érmihályfalvi diákok a PADIF–on

<p>Szilágy megye - Október 24.–én és 25.–én rendezték meg Szilágycsehben (Szilágy megye) a X. PADIF-ot (Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál), melyen részt vett az Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákszínjátszó csapata is.</p>

A Tini-Tanoda kiegészült két középiskolás diákkal, akik a helyi Mezőgazdasági Iskolacsoport diákjai. Pénteken vetélkedtek az általános iskolások, szombaton a középiskolások, minden csapat egy legtöbb 35 perces darabbal készülhetett. Ez elég nagy kihívás volt a mihályfalviak számára, mert Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című művével érkeztek, amely egy másfél órás és három felvonásás színdarab.

Diákok négy megyéből

Végül a felkészítő tanárok – Szabó Emőke, Ernei Tünde és Kovács Andrea – úgy döntöttek, hogy csak az első felvonást fogják bemutatni, így összesen hét diákkal indultak útnak. Az általános iskolások versenyébe hét csapat nevezett be, akik négy különböző megyéből érkeztek. A zsűri nagyon neves színházi szakemberekből állt: Kötő József egyetemi tanár (elnök), Bessenyei István (színművész, Szatmárnémeti), Kulcsár Edit (dramaturg, Debrecen), Nagy István (Budapest), Rozs Rita (tanfelügyelő, Zilah), Bánházi Emőke (szakreferens, Bukarest). A késő estig tartó versenyen a mihályfalvi csapat nagyon jól szerepelt figyelembe véve, hogy egy éve alakult, és most először vett részt ilyen komoly, országos megmérettetésen.

Új darabbal készülnek

Bár helyezést nem hoztak, de a zsűri két különdíjának egyikét, a legjobb alakításért járó elismerést a Gergőt alakító Stefán István (VII. E.) kapta meg. Azért is nagyon nagy jelentőségű a Tini-Tanoda számára a jutalom, mert egy olyan versenyen kapták, mely a Tanügyminisztérium által elismert, a tantárgyversenyekkel egyenrangú országos megmérettetés. Most a színjátszók a decemberi Pódium-gálára (a helyi előadók és alkotók elismerése – a szerk.megj.) készülnek egy Jókai-novellával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!