ERDON Helyi hírek

2008.10.20. 15:31

Négy verseny, négy győzelem

<p>Gyerekkora óta szeret a figyelem középpontjában lenni. Három éve énekel, s tanárnője, Molnár Mónika ajánlotta figyelmünkbe. 17 éves és határozott elképzelése van a jövőjét illetően.</p>

Tolvai Renáta felszabadultan, magától értetődően mesélt magáról, terveiről, eredményeiről. Már kora gyermekkorában szeretett a figyelem középpontjában lenni, kedvtelésből táncolt ésénekelt. Ismerősei, barátai mondták, hogy érdemes lenne ezzel foglalkoznia. 14 éves volt, amikor jelentkezett a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola ének szakára, s alig kezdte el a tanulást, máris elküldték a Partium Rádió Hangja című vetélkedőre, ahol jó eredményt ért el, habár jóval fiatalabb volt, mint a többi versenyző.

Szabadidő nélkül

Azóta pedig szinte folyamatosan gyakorol: naponta három órát a Francisc Hubic iskolában, azután pedig otthon. Szabadidő? Az nincs, mondja magától értetődően. „Megpróbálok mindent még az iskolában megtanulni, hogy otthon már ne legyen dolgom ezzel. A tanáraim általában megértőek” - teszi hozzá. Az utóbbi időben pedig a megfeszített munka elkezdte meghozni eredményeit: 2007-ben részt vett az az aradi Pop Star versenyen, ahol elnyerte a trófeát, azaz a legnagyobb díjat. Az idén augusztusban Amarán első helyezett lett, a sulinai versenyen pedig szintén augusztusban trófeával tüntették ki. Szeptemberben Szerbiában vett részt egy nagyszabású nemzetközi fesztiválon, ahol ugyancsak az övé lett a trófea.

A jövő

Egyébként egy éve más zeneiskolás kollégájával együtt szerződése van a nagyváradi Állami Színházzal, s a Szigligeti-társulat művészeivel közösen adják elő a Gospell elnevezésú musicalt. A turnék során többször is felléptek Magyarországon - Budapesten, Zsámbékon - s mindannyiszor nagy sikerük volt. Ezenkívül nagyváradi rapperekkel működik együtt mint „vokálos”.

Kedvenc énekesei Beyoncé és Alicia Keys, de szeretné kialakítani saját stílusát, s nem szereti, ha bárkihez hasonlítják. (Amúgy külsőre Thalia jut róla eszembe, s mint megtudom, mások is így voltak ezzel.)

Kevés ideje jut barátkozni, s nem tartja magát népszerűbbnek kollégáinál. Profi énekes szeretne lenni, s az elképzelése az, hogy Chicagóban jár majd egyetemre. „De ehhez még sokat kell dolgozzak” — mondja.

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!