ERDON Helyi hírek

2008.10.14. 11:37

Nem sztrájkolnak a köztisztaságiak

<p>Bihar megye - A RER Ökológiai Szolgáltató Vállalat dolgozói hétfőn még sztrájkkal fenyegetőztek az alacsony fizetések és nem megfelelő munakakörülmények miatt, de meggondolták magukat.</p>

Amint hétfőn tudósítottunk róla, hétfőn Gheorghe Carp alpolgármesternek panaszkodott a RER Okológiai Szolgáltató vállalat 20 alkalmazottja, mondván, hogy nincsenek megelégedve a 600 lejes havi bérrel, lefogják még a munkaruha árát is fizetésükből, és nincs zuhanyozó, ahol munka után tisztálkodhatnának. Azzal fenyegetőztek, hogy kedden sztrájkba lépnek, ha nem emelik meg legalább a bérüket.

Kedden gyülekeztek is a vállalat udvarán az elégedetlenkedők, de Ioan Serac igazgatónak sikerült meggyőznie őket, hogy menjenek dolgozni, különben még a jelenlegi fizetésüktől is elesnek, hiszen a városvezetés jelenleg sincs megelégedve a munkájukkal és van több magánvállalat, mely szeretne a helyükre lépni.

Ioan Serac igazgató szerint közzel sem olyan gyászos a helyzet, amint azt az elégedetlenkedők bemutatták. " Az alkalmazottak 13. fizetést kaptak szeptemberben és annak az adóját most októberben fogták le, azért volt kevesebb a fizetésük a megszokottnál, de a 700 lejes alapra kapnak fizetési pótlékot, étkezési jegyet, ingyen utazási bérletet." Az igazgató szerint az sem igaz, hogy nem kapnak munkaruhát, mert van elég a  vállalatnál, vagy  lefogják tőlük a munkaruha árát. Zuhanyozási lehetőség tényleg nincs, mert nem vigyáztk a berendezésre, tönkrették a zuhanyozókat, de ez az ő hibájuk mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!