ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 09:40

Még nem korlátlan a gyógyszerkiadás

<p>Kovászna megye - A háromszéki patikákban csak akkor lesz folyamatos a gyógyszerkiadás, ha megjelenik a pénzkeret eltörlését szabályozó múlt heti kormányhatározat alkalmazási módszertana, és a Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztár elkészíti a patikusokkal kötött szerződések kiegészítő jegyzékét- jelentették ki a gyógyszerészek.</p>

A patikákban egyelőre a régi módszer szerint, az ingyenes és ártámogatott gyógyszerekre fordítható pénzkeret függvényében adják ki a pirulákat és az injekciókat. Azért nem tartják be a korlátlan gyógyszerkiadásra vonatkozó határozat előírásait, mert az érvényben lévő szerződéseik csak adott pénzkeret felhasználására adnak lehetőséget. Ha aláírják a kiegészítő dokumentumot az egészségbiztosítóval, akkor folyamatos lesz a gyógyszerkiadás.

Közben egyre mélyül a gyógyszerválság is, a háromszéki patikákban már alig kapható külföldi gyógyszer, és szerdáig semmilyen változás nem várható. A gyógyszerszállítók ekkor találkoznak ismét Eugen Nicolaescu tárcavezetővel.

Míg a szaktárca 200 termék árának újraszámítását javasolja, a szállítók 4000-ét , mert, állításuk szerint, a jelenlegi áron szállított gyógyszerek miatt több tíz millió eurós veszteséget jegyeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!