ERDON Helyi hírek

2008.10.14. 09:26

Magánklinika és egyedülálló kezelésmód

<p>Marosvásárhely - Romániában egyedülálló kezelésmódot alkalmaznak a rákos betegek gyógyítására a hét végén felavatott magánklinikán.</p>

A rákos betegek számára a klinikán paleatív, immunrendszer erősítő gyógymódokat alkalmaznak. A Nova Vita San klinika, együttműködik a belgrádi azonos nevű klinikával amely a kezeléshez szükséges berendezést is biztosítja. Virgil Mailat, Neumarkt sört gyártó cég volt tulajdonosa, az egyik családtagjának megbetegedését kővetően létesítette a magánklinikát és akinek gyógyításában jó eredményeket értek el a belgrádi klinikán.

A két millió eurós befektetést igénylő klinikán jelenleg őt beteget kezelnek azzal a gépezettel, amelyik életképtelené teszi a rákos sejteket. Eugen Nicolaescu egészségügyi minisztert képviselve, az avatón jelen levő Raed Arafat államtitkár, azon reményét fejezte ki, hogy a klinika egy pozitív lépés, ami a rákos betegek kezelését illeti. A Nova Vita San központban a rákos betegségek mellett, pszichiátriai és belgyógyászati kezelés is folyik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!