ERDON Helyi hírek

2008.10.10. 13:38

Liviu Lupea elégedetlen a CIAC munkájával

<p>Bihar megye - A Nagváradi Területi Munkafelügyelőség székhelyéül szánt régi kaszárnyaépület rendbetételének jogát a nagyváradi CIAC cég nyerte el licitáción, de a megrendelő elégedetlen a munkájukkal.</p>

A Nagyváradi Területi Munkafelügyelőség, mely 1990 óta a Városházán bérelt helyiségekben működik, tavaly egy 1891-ben épült kiürített kaszárnyaépületet kapott új székhelyül a Megyei Tanácstól a Kataszteri Hivatal háta mögött. Az épület tatarozását, célnak megfelelő átalakítását egy 2007-ben kiírt közbeszerzési licitáción a Ioan Mintas tulajdonában lévő nagyváradi építőcég, a CIAC nyerte el, de úgy látszik, hogy túlvállalták magukat, nem tudják tartani a  szerződésben foglaltakat. A CIAC 2007-ben közzel 3 millió új lejért vállalta a kivitelezést, azóta különféle indokkal kért még 190.000 lejt, mellyel az összeg majdnem 1 millió euróra emelkedett, de ezzel együtt sem voltak képesek megfelelő munkát végezni és a szerződésben vállalt határidőre, mondta a Területi Munkafelügyelőség igazgatója, Liviu Lupea csütörtökön az újságíróknak.

Liviu Lupea szerint a CIAC-nak már szokásává vállt, hogy olyan kedvező feltételeket ajánlanak a licitációkon, melyeket nyilván nem tudnak betartani. Mivel ezúttal sem tartották be a határidőket a munkálatok értékét sem fizették ki nekik teljes egészében. A CIAC vezetősége a hét elején már értesítette az Munkafelügyelőség vezetőségét, hogy át lehet veni a felújított épületet, de a helyszínen sok rendellenességet találtak. Liviu Lupea kihívta az újságírókat is, hadd lássák a falból kicsüngő elektromos vezetékeket, félig elkészült álmenneyzetet, máris sérült keretű ajtókat, ablakokat, átfúrt falakat, működésképtelen vécéket, mosdókat és az el nem takarított építkezési törmeléket. Liviu Lupea szerint Ioan Mintas, a CIAC taulajdonos-igazgatója egy év alatt egyetlen egyszer látogatott ki az építőtelepre, mondta Liviu Lupea, míg Mintas szerint nincs semmi különösebb gond, át lehet venni a munkát, csak néhány apróbb simítást kell még elvégezni és a szemetet eltakarítani. A munkafelügyelőség igazgatója szerint viszont lagalább két hétre van még szükség, míg átvehető lesz az épület, ha igyekszik az építő, mert több halasztást nem tűr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!