ERDON Helyi hírek

2008.10.22. 15:29

Közeledni az emberekhez

<p>Szatmár megye - A Biblia Éve alkalmából a Királyhágómelléki Református Egyházkerület is programokat szervez, tudtuk meg Vinczéné Pálfi Judittól, a KREK missziói előadótanácsosától.</p>

A Biblia Éve rendezvénysorozatok jegyében, a Reformáció emlékünnepén, október 31–én, olyan tárlatot tekinthetnek meg a nagyváradiak és a Szatmár megyeiek, amely Németországból érkezik. A Bibliákat, Biblia fordításokat felvonultató tárlat egy hatalmas buszban, Bibliabuszban van kiállítva és eddig Németországon kívül, csak Ausztriában láthatták az érdeklődők. Ez a busz érkezik meg október 31–én Nagyváradra, majd azt követően november 1–én Nagykárolyba. November 2–án Zilahon, 3–án pedig Szatmárnémetiben áll meg a Bibliabusz. A kiállítás megtekintésére minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak, felekezeti hovatartozástól függetlenül, mondta az előadótanácsos asszony. Nagyváradon különböző egyházi tematikájú programokat szerveznek, ezek Szatmár megyében elmaradnak. Azonban Szatmárnémetibe várják a diákokat és tanáraikat is, hogy megtekintsék a Bibliabuszt. „Érdemes lesz ellátogatni az eseményre, hiszen ez egy különleges program. A helyszínen Bibliát is vásárolhatnak az érdeklődők, valamint várjuk a hívek adományait is.”– mondta. Ezzel a kiállítással az is céljuk, hogy a mindennapi életbe is jelen legyen az egyház és a vallás és a többi felekezethez hasonlóan, a reformátusok is hallassanak magukról, a templomok falain kívül is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!