ERDON Helyi hírek

2008.10.31. 12:18

Kell még egy autóbuszállomás

<p>Szatmár megye - A Transurban Rt. területén létesülhet egy újabb autóbusz–állomás, amely a Szatmárnémetitől délre fekvő településekről érkező járatok végállomása lehet, hacsak a Prefektusi Hivatal másképp nem dönt.</p>

Forró témának bizonyult a Szatmárnémeti Városi Tanács ülésén az a határozattervezet, amelynek kezdeményezői a szatmárnémeti Transurban Rt. területén létesítendő autóbusz–állomás jóváhagyását indítványozták. A PD–L tanácsosok amellett kardoskodtak, hogy Szatmárnémetiben már van egy autóbuszállomás, ezért nem szükséges, sőt teljesen felesleges és a lakosságot terhelő lépés lenne a Closca sugárút végére egy újabb autóbusz–állomás létesítése. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, hogy a város déli részén is szükség lenne egy autóbusz–állomásra, amely fogadná a város déli részén fekvő településekről érkező járatokat, és ezzel valamelyest tehermentesíthetnék a hidakat is. Simon József, a Transurban Rt. igazgatója elmondta, hogy az egyetlen olyan megye vagyunk, amely figyelmen kívül hagyja azt a törvényt, amely kimondja, hogy minden autóbuszjáratnak kell legyen meghatározott végállomása, de hangsúlyozta azt is, hogy ez a lépés elsősorban a megye lakosságának érdekeit szolgálja. A tanácsosok is ezen a véleményen voltak, amikor jóváhagyták a határozattervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!