ERDON Helyi hírek

2008.10.20. 14:28

Idén is „Mákvirágok”

<p>Szatmárnémeti – A 2007/2008–as tanévben elért ereményeikert megyénkben négy diák kapta meg az RMPSZ Mákvirág–díját — közük egy már elsőéves hallgató.</p>

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) az idei évben is kiosztotta a már szokásos Mákvirág–díjakat. Az RMPSZ és a Szendrey Alapítvány közös díját a 2007/2008–as tanévben elért eredményekért Szatmár megyében 4 diákot tüntettek ki: Higyed Emilia — XI. A osztályos tanuló a Református Gimnáziumban —, Bondici László — X. A osztályos diák a Kölcsey Ferenc Főgimn–as tanévben elért eredményekért Szatmár megyében 4 diákot tüntettek ki: Higyed Emilia — XI. A osztályos tanuló a Református Gimnáziumban —, Bondici László — X. A osztályos diák a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban —, Balázs Béla — XII. B osztályos szintén a Kölcsey Ferenc Főgimn— XII. B osztályos szintén a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban —, valamint Ferencz Endre a Kölcsey Ferenc Főgimnázium immár végzett diákja. Higyed Emilia a Református Gimnázium XI. A osztályos diákja idén első alkalommal részesült ezen kitüntetésben az elmúlt évi tevékenységeiért. Amellett, hogy a 2007/2008–as tanévben 10–es átlagot ért el, résztvett magyar tanárgyversenyeken, valamint egy magyarországi pályázaton is sikeresen szerepelt. Haramadik helyezést ért el Bibliai motívumok a magyar irodalomban című p–es átlagot ért el, résztvett magyar tanárgyversenyeken, valamint egy magyarországi pályázaton is sikeresen szerepelt. Haramadik helyezést ért el Bibliai motívumok a magyar irodalomban című pályamunkájával a Johanita Rend által a Biblia Éve kapcsán meghirdett pályázatán.

Kölcseys diákok is

Bondici László a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. A osztályos tanulója is szintén első alkalommal részesült ezen kitüntetésben. Elmondása szerint az elmúlt évben ugyan nem vett részt sport– és kulturális tevékenységeken, ám számos versenyen hasznosította tudását. A 9,87–es elért tanulmányi átlag mellett fők–es elért tanulmányi átlag mellett főként matematika versenyeken kamatoztatta tudását: az Erdélyi Magyar Matematika Versenyen első helyezést ért el, a Nemzetközi magyar Matematika Versenyen pedig harmadik helyen végzett. Balázs Béla szintén a főgimnázium diákja, XII. B osztály tanulója. Kérdésünkre elmesélte, hogy immár másodjára kapta meg a Mákvirág–díjat. Elmondása szerint a 9,98–as jegyátlagot ért el az elmúlt tanévben, emellett Szekszárdon a Nemzetközi Informatika Versenyen második helyen végzett.–as jegyátlagot ért el az elmúlt tanévben, emellett Szekszárdon a Nemzetközi Informatika Versenyen második helyen végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!