ERDON Helyi hírek

2008.10.31. 12:23

Ideiglenes vezető a közpénzügyek élén

<p>Nagyvárad - Október 31-től Fándly Marius eddigi ügyvezető aligazgató vezeti ideiglenesen a Bihar Megyei Közpénzügyek Felügyelőségét, miután Smaranda Scridon igazgatónő, a PNL szenátor-jelöltje politikai szerepvállalására hivatkozva a kampányidőszak, illetve megválasztása esetén a teljes mandátuma idejére felmentését kérte e tisztségből.</p>

Smaranda Scridon a kilencvenes évek közepe óta tagja a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL). A közpénzügyek élén 2005 óta áll, azelőtt pedig a bankszakmában dolgozott. A november 30-i parlamenti választásokon a Nagyvárad déli részét, illetve Dél-nyugat Bihart magába foglaló 3. számú választókörzetben indul. Fő vetélytársai Petru Filip (PD-L) európai parlamenti képviselő, ex-polgármester, dr. Sarkady Zsolt (RMDSZ), az Állami Filharmónia menedzser-igazgatója és Florian Pavel (PSD), a Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság volt vezetője lesznek. A liberális jelölt indulását a múlt héten a Nagyrománia Párt (PRM) megyei szervezete megóvta,  azonban Paul Magheru elnök még azt megelőzően visszavonta ezt, hogy az illetékes szerv döntést hozott volna az ügyben. A nagyromániások egyébként éppen arra hivatkoztak, hogy a közfunkció összeegyezhetetlen  a politikai jelöléssel.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!