ERDON Helyi hírek

2008.10.21. 14:54

Gólyabáloztak a lorántffys diákok

<p>Nagyvárad - Tánctudásukról és eszességükről egyaránt számot kellett adjanak a csütörtök délután szervezett gólyabálon a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium IX. osztályos tanulói.</p>

A rendezvénynek ebben az évben az iskola díszterme adott otthont, ott gyülekeztek a lámpalázas gólyapárok, a meghívott diákok, és a szervező X.A és B osztályok tanulói. Utóbbiak már rutinosan kezdték a szervezést, hiszen tavaly a Béka-bállal debütáltak, mely szintén nagy sikert aratott a diákság körében. Nagy vonalakban ők sem akartak eltérni elődeik hagyományaitól: hat gólyapárt láttak vendégül a színpadon, hogy különböző ügyességi és elméleti feladatokban tegyék őket próbára.

Változatos feladatok

Bár a technika még az elején megtréfálta a szervezőket, a bemondók nem torpantak meg a váratlanul érkezett nehézség előtt, gyorsan váltottak. Így történt, hogy a zenei, irodalmi és különböző számítástechnikai szakszavakat tartalmazó szerelmes versek előadása után ismét szerelemvallásra került sor, ám ezúttal már héliumos lufik igénybevételével. Elég volt egy szippantás a héliumos lufiból, és a szerelmes dal szövege már senkit sem érdekelt, hisz az első kimondott szó után nevetés hullámzott végig a résztvevőkön. Persze a tanárokból, a tavalyi gólyapárból és Szabó Zsuzsanna igazgatónőből álló zsűri nem engedhette meg magának, hogy akár egy pillanatra is a közönség befolyása alá kerüljön, szigorúan pontozta az előadókat.

Ügyesség és tánc

Biztos nem tartozott a gólyalányok kedvenc feladatai közé az az ügyességi próba, mikor a fiúk látatlanban kellett megetessék őket sütivel, de derekasan helytálltak, akárcsak nyakkendőkötéskor. Aki nem tudott nyakkendőt kötni, hamar feltalálta magát: helyes masnit varázsolt a fiúk nyakára a rendelkezésre álló nyakkendőből. A matatós-utánzós feladat is magáért beszélt: a különböző pozíciókba beállított fiúkat a lányoknak kellett becsukott szemmel végigtapogatni, majd leutánozni. A karaoké is nagy összpontosítást követelt meg a zsűritől, hisz a közönség minden dalnál „besegített” a versenyzőknek, így nehéz volt kiválasztani a versenyző hangját a dalból. A technikai malőrből végül hátrány helyett előny lett: a gólyapárok utolsó próbának maradt táncbemutatója megadta az azt követő buli alaphangulatát, és a táncolók igyekezetét a zsűri is egyhangúan 10-essel díjazta. Ezt követte a szervezők leleményességét díjazó igazi gólya-fogadalomtétel, majd végül a bált a tanárok, vendégek és az időközben megérkezett Tőkés László püspök részvételével szeretetvendégség, a diákoknak pedig estig tartó buli zárta az iskola tornatermében.

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!