ERDON Helyi hírek

2008.10.07. 15:10

Faültetések Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Október 15 és november 15 között a váradi polgármesteri hivatal faültetési akciót indít Nagyvárad területén. A hivatal alkalmazottai mintegy 300 facsemetét fognak elültetni, önkéntesek segítségével. Az akcióhoz bárki csatlakozhatott, a Bihar megyei Csendőrség, illetve különböző középiskolák és műszaki kollégiumok már jelezték részvételi szándékukat.</p>

A 14 iskola intézményenként 100 fát fog ültetni, de a jelentkezőket továbbra is várják, hogy facsemetéket biztosítsanak számukra. Cégek szintén kiveszik részüket az ültetésből, ők a Sebes Körös Dragos Voda utcai partszakaszán és a Tudor Vladimirescu utcára fognak fákat telepíteni. A polgármesteri hivatal a Közterület-felügyeleti, Köztisztasági Vállalat faiskolájából csemetéket biztosít minden további lakótársulásnak, magán- és jogi személynek.

Körülbelül 20 ezer juhar, tölgy, hárs, gyertyán és szivarfa, illetve fenyőfélék közül választhatnak a parkrendezési akcióban résztvevők. Azok, akik szeretnének részt vállalni a munkából, a polgármesteri hivatal 135-ös szobájában, a Környezetvédelmi és Zöldövezeti Részlegnél kell jelentkezzenek, vagy érdeklődhetnek a 0259-437-000 telefonszám 176-os belső számán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!