ERDON Helyi hírek

2008.10.27. 08:32

Diákszínjátszó Fesztivál

<p>Szatmár megye - Október 24-25–én, a szilágycsehi Művelődési Házban rendezték meg a X. Partiumi Diákszínjátszó Fesztivált. Erdélyből és Magyarországról 19 általános– és középiskolai csoport nevezett be.</p>

Az idei találkozó mottója:„Összetartozás a színjátszás révén” volt. Az egymásra találás, az összetartozás egyik legnagyszerűbb formáját élik meg azok a fiatalok, akik egy–egy színjátszócsoportban, működjön az bármilyen szinten is, érvényesítik tehetségüket, a színpadi játékra való hajlamaikat — fogalmazott Seres Dénes parlamenti képviselő. Fekete Szabó András szenátor szerint 1989–ben, amikor újra szabadon megfogalmazhattuk a romániai magyarság összefogásának igényét, azok a fiatalok, akik most valamelyik színjátszócsoport tagjai, nem is voltak megszületve.

Ennek ellenére, számukra is ugyannyira fontos az együvé tartozás, az összefogás gondolata, mint azok számára, akik 19 évvel ezelőtt ezt megfogalmazták. A zsűri tagjai között ült Szilágyi Regina, a Szatmárnémeti Harag György Társulat dramaturgja, a Brighella Bábtársulat vezetője is. A fesztiválon közönségdíjban részesült a Tasnádi Közösségfejlesztésért Civil Egyesület által működtetett Teletinik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!