ERDON Helyi hírek

2008.10.14. 11:29

Cserkészek Szent László szobránál

<p>Nagyvárad - Idén XII. Fogadalom és ígérettételét ünnepelte a nagyváradi 094. számú I. Rákóczi György cserkészcsapat.</p>

A hétvégi program szombat délután 16.00-tól kezdődött a Posticum alagsorában lévő csapatotthonban. A csapattagok számot adhattak tudásukról: a cserkészek pontgyűjtő versenyben vettek részt, a kiscserkészek pedig meseerdőben jártak. A csapatvezetőség a silentium után kezdte el a kiértékelést. A vasárnapi program a szokásos reggeli szertartással kezdődött, majd 9 órától a Posticum kápolnájában misén vett részt a csapat. Utána játék a „grundon”, vagyis a ház előtti parkban. Délután, a püspöki palota kertjében Szent László királyszobra előtt, harangozás után kezdődött az ígéret és fogadalomtétel. A rendezvényen Orbán László segédlelkész mondott imát, majd a kiscserkészek ígérettételére és újítására került sor.

Régi és új tagok

Fülöp József a székelyhídi cserkészcsapatban tevékenykedett évekkel ezelőtt, de csak most volt alkalma cserkészfogadalmat tenni. Az őrsvezetői és vezetői fogadalmak után, fél perces csenddel emlékeztek Lugosi Mihályra és Boros Gyulára. Lugosi Mihály tiszteletes úr a csapat beindulásakor, 1997-ben, sokat segített, Boros Gyula öregcserkész pedig évek óta jelen volt a fogadalomtételeken. Az ő emlékükre hangzott el a Daltól hangos... kezdetű cserkészdal. Utolsó mozzanatként, kiosztásra kerültek a meglepetésnek szánt évvirág jelvények. A Himnusz eléneklése után csapatkézfogással zárult a program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!