ERDON Helyi hírek

2008.10.28. 09:23

Az autonómia-népszavazásról tárgyalnak Sepsiszentgyörgyön

<p>Sepsiszentgyörgy -&#160;Kedd délután Sepsiszentgyörgyön találkoznak a székelyföldi megyei jogú városok polgármesterei, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az autonómia-népszavazásról szóló határozattervezet ügyében.</p>

A Kovászna és Hargita megyei tanácselnökök, illetve a székelyföldi megyei jogú városok vezetői elmúlt hét elején Csíkszeredában elemezték az SZNT által kezdeményezett határozattervezet jogi illetve politikai hátterét. A megbeszélésen résztvevők megállapodtak abban, hogy Sepsiszentgyörgyön tárgyalnak, ahol majd eldől, hogy a november 30-ra tervezett referendummal kapcsolatosan tudnak-e közös véleményt megfogalmazni.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere egy héttel ezelőtt sajnálatát fejezte ki, hogy az autonómia-népszavazásról szóló határozattervezet benyújtása előtt a Székely Nemzeti Tanács képviselői nem konzultáltak a székelyföldi városok polgármestereivel, hogy egyeztessenek a szövegről, amelyet a tanácsok elé terjesztenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!