ERDON Helyi hírek

2008.10.31. 12:05

Alkoholos kómában a diáklány

<p>Vaslui megye - Alkoholos kómába esett egy 14 éves Vaslui megyei diáklány. Két osztálytársa a földön fekve, habzó szájjal találta meg az iskolájuk közelében, egy félreeső úton.</p>

Beszélni már alig tudott, mesélte a nagybátyja. Csak annyi tudott mondani, hogy valaki pálinkát itatott vele, de hogy ki volt, és miért tette, egyelőre nem lehet tudni.

A lányt szerdán szállították a Vaslui-i Megyei Korházba, körülbelül 3 ezrelék volt a véralkoholszintje, majd onnan, miután állapotát nem sikerült stabilizálni, a jászvásári gyermekkórházba vitték. Itt vetették alá megfelelő kezelésnek, akkor már a vizsgálatok 2,05g/l véralkoholszintet mutattak ki. Az orvosok szerint beutaláskor az a szint magasabb volt, s elérhette akár a 3g/l-t is. Ugyanakkor kimutatták, hogy más jellegű mérgezést nem szenvedett. Egyelőre sem a rokonok, sem az iskola vezetősége nem tudja, hol és miért fogyasztott akkora mennyiségű szeszes italt.

A lány  a Vaslui megyei Sulestea helyiségben járt iskolába, minden nap Fedesti településről ingázott az iskolabusszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!