ERDON Helyi hírek

2008.09.26. 12:38

Tanítónők tanácskoztak Nagyváradon

<p>Bihar megye - A Szent László Katolikus Gimnáziumban pénteken került sor a nagyváradi magyar tanítónők pedagógiai körére. Ez egy tanév eleji tanácskozás, ahol a tanítók megbeszélik az újdonságokat.</p>

Ezt a tanácskozást egy hosszabb megbeszélés előzte meg, melyen részt vettek nemcsak a angyváradi, de az összes Bihar megyei óvó- és tanítónők, akik pedagógiai körfelelősök, és akik kiképzést kaptak arra, hogyan vezessék le ezeket a tanácskozásokat, - mondta a rendezvényről Pető Csilla szaktanfelügyelő. "A mai napon a megyében is tartunk könyvbemutatókat, új munkafüzeteket mutatunk be, azért, hogy segítsük a kollégákat abban, hogy minél hatékonyabb munkát fejthessenek ki" - tette hozzá.

Második esély

A tanítónők a megbeszélésen megtudhatták, hogy bevezetésre kerül a kisgyermekkori tanterv, ami a három éves korig tart, ez egyelőre még csak a tantervi előírások megbeszélésének szintjén tart. A tanítóknál megváltoztak az anyanyelvi, a matematika, a román nyelv tantervei, ezeket a változásokat ismertetik, emellett bemutatják a "Második esély" felnőttképzési iskolaprogramot, amely azokra vonatkozik, akik négy évvel túllépték a beiskolázási határt, de e program segítségével lehetőségük van arra, hogy tanulmányaikat befejezzék - tudatta Pető Csilla.

Munkafüzet

Ugyancsak a pedagógus-körön mutatták be Tankó Zita és Vincze Csilla tanítónők által írt és  szerkesztett fogalmazási munkafüzeteket, melyet Péter Emília lektorált. "Igyekeztünk a különböző feladatokat, a nyelvi ismereteket és az irodalmi szemelvényeket a most megváltoztatott magyar irodsalmi tantervhez igazítani", mondták a szerzők. Hozzátették, hogy kijelölték a munkafüzetben azt, hogy melyik feladat melyik tantervi követleményre vonatkozik, ami a tanítókat nagy mértékben segíti. "Azért írtuk a munkafüzetet, hogy a fogalmazás órák jobban felépítettek legyenek és rendszeres legyen a fogalmazásoktatás" -  tette hozzá vegül Tankó Zita.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!