ERDON Helyi hírek

2008.09.30. 08:49

Személyazonossági kártyák cseréje

<p>Bihar megye - A Bihar Megyei Lakossági Nyilvántartó Igazgatóság ezúton is kéri a lakosságot, hogy a lejárt személyazonossági kártyák esetében jelentkezzenek újért annál a nyilvántartó irodánál, ahová tartoznak.</p>

A szükséges iratok a személyazonossági kártyák cseréje esetében: születési bizonyitvány, eredetiben és másolatban; házassági bizonyítvány, házaspárok és az özvegy fél esetében; végleges és visszavonhatatlan vállási határozat, esetenként, eredetiben és másolatban; a férj/ feleség halotti bizonyitványa, a túlélő házastárs számára, eredetiben és másolatban; születési bizonyitvány a 14 év alatti gyermekeknek, esetenként, eredetiben és másolatban; az állandó lakhelyet igazoló dokumentum, eredetiben és másolatban; a személyazonossági kártya árának, a 7 lejnek befizetését igazoló számla; olyan dokumentum, amellyel igazolható, hogy befizették az IRON bélyegilletéket.

Az állandó lakhelyet igazoló dokumentumok: a romány törvények értelmében a lakhatóságot igazoló iratok; a házigazda írásos nyilatkozata – mellékelve az ingatlan tulajdonjogát igazoló irattal – amelyben igazolja, hogy befogadja a lakásába a kérelmező személyt; saját felelősségre tett nyilatkozat, arról, hogy hol lakik valaki abban az esetben ha ezt nem tudja iratokkal igazolni. Ez esetben a közösségi rendőrnek is igazolnia kell ezt. Úgyszintén hasonló nyilatkozatot kell tenni kiskoruak, vagy felügyelet álló személyek esetében. E nyilatkozatokat a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek kell aláírnia; vidéken mellékelni kell a polgármesteri hivatal igazolását is arról, hogy a kérelmező szerepel a mezőgazdasági nyilvántartásban.

A házigazda befogadó írásos nyilatkozatát a lakossági nyilvántartók munkatársai, a közjegyzők, vagy esetenként Románia diplomáciai képviseletének alkalmazottja előtt kell megtennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!