ERDON Helyi hírek

2008.09.29. 12:18

Művészet, önkéntességi alapon

<p>Nagyvárad - A váradi ACCENT kulturális, oktatási és fejlesztési egyesület együttműködve a Művészeti Líceummal hétfőn útjára indította az "Önkéntesség a művészeten keresztül- Ötletbörze" elnevezésű projektet.</p>

Az e célból a Gyermekek Palotájában tartott sajtótájékoztatón Gabriela Droj programfelelős és Alina Nealcoş tanárnő elmondták: az akcióval a középiskola 14-19 éves, képzőművészet szakos diákjait szeretnék megszólítani, körülbelül száz jelentkezőre számítanak. A 13 ezer lejes összköltségvetésű, a Fiatalok Kezdeményezéseit Segítő Országos Ügynökség (ANSIT) által finanszírozott projekt keretében szemináriumokat szerveznek és alkotóműhelyeket  hoznak létre, majd egy szakértőkből álló zsűri fogja kiértékelni a műveket. Körülbelül negyvenöt kreációból október végén kiállítás fog nyílni a Vízuális Művészetek Galériájában, a legjobb tizenkét alkotást pedig díjazzák is. Az akcióval azt szeretnék tudatosítani a fiatalokban, hogy önkéntességi alapon, a képzőművészet által is hasznos tagja lehet valaki a társadalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!