ERDON Helyi hírek

2008.09.29. 11:02

Megkezdődött a tanév a Babes-Bolyain

<p>Sepsziszentgyörgy - Ezerháromszáz egyetemi hallgató számára kezdődött meg az új tanév a Babes-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kirendeltségén, ebből 350-en elsőévesek. Fazakas József igazgató elmondta: újdonság, hogy a hat működő kar mellet idéntől a mesterképzés is beindult a közigazgatási szakon és halad a kapmusz építése is, mely egy-két éven belül átadásra kerül.</p>

A Babes-Bolyai Tudományegyetem háromszéki kirendeltségén az elmúlt tanévben 400-an végeztek, és már mindannyian alkalmazásban vannak. Ez is bizonyítja, hogy egyetemünkön szerzett oklevélnek értéke van-húzta alá Fazakas, kiemelve a felsőfokú oktatás fontosságát. Az, hogy a térség magyar anyanyelvű fiataljainak nem kell külföldre menjenek, ha anyanyelvükön akarnak tanulni, hanem ezt itthon, Sepsiszentgyörgyön is megtehetik, nagy segítséget jelent a családoknak, ugyanakkor egy egyetem működése úgy gazdasági mint kulturális szempontból is sokat jelent a térségnek- fejtette ki Fazakas. Az elmúlt tíz év alatt több mint 500 közgazdász, 375 közigazgatási szakember és 276 tanító végzett a sepsiszentgyörgyi tagozaton. Az itt végzettek 90 százaléka a térségben helyezkedett el, 10 százalékuk továbbtanult. Fazakas szerint minimális azon hallgatóknak a száma, akik külföldön kerestek állás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!