ERDON Helyi hírek

2008.09.26. 08:35

Markó ellen indul függetlenként Kincses Előd

<p>Marosvásárhely – Független jelöltként indul az őszi parlamenti választásokon Dr. Kincses Előd ügyvéd.</p>

A Maros megyei 2-es számú kollégiumban (Szováta, Nyárádszereda, Erdőszentgyörgy) függetlenként induló Kincses ellenfele az RMDSZ részéről nem más mint Markó Béla szövetségi elnök.
Kincses sajtótájékoztatón számolt be döntéséről melyet előzőleg hosszasan és jól átgondolt. Az ügyvéd beszámolt arról is, hogy többen is megállították az utcán és biztatták, induljon független jelöltként. Miért választotta a 2-es körzetet? Mert a nyárád-menti, Nyárádremetén született és ott is nőt fel.
Kincses főleg azoknak a szavazataira számit, akik kiábrándultak az RMDSZ-ből és a jelenlegi romániai magyar politizálásból. Számit viszont azoknak a románoknak a szavazatára is, akik igazi változást akarnak.

A négyezer, jelöléshez szükséges aláírást a 2-es kollégium lakóságától szeretné begyűjteni. Az aláírásgyűjtéskor alkalma lesz meghallgatni az emberek ügyes-bajos dolgait, és ezek függvényében állítaná össze választási programját.
„Sajnálom, hogy nem Marosvásárhelyen indul” – jelentette ki az erdon.ro-nak Kiss István a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi szervezetének elnöke - „személy szerint megteszek mindent, ami saját erőmből kitelik, hogy támogassam őt” – tette hozzá.

„Megörvendtem a hírnek, hogy Dr. Kincses Előd a 2-es kollégiumban indul független jelöltként. Összehívom a megyei elnökséget és azt fogom javasolni, hogy az MPP támogassa Kincsest, ugyan is eddig is többször felmerült a neve. Úgy gondolom, egy valódi európai politikus, aki alternatívát tud nyújtani. Annak is örvendek, hogy a 2-es választási kollégiumnak van helyi jelöltje. Úgy gondolom, az emberek érdekeit helyi emberek kell képviseljék mert át tudják élni helyzetüket és empátiával rendelkeznek irántuk” – mondta az MPP Maros megyei szervezetének elnöke, Ráduly Levente.
Az MPP még nem adott ki egy hivatalos álláspontot a jelöléssel kapcsolatban, a Székely Nemzeti Tanács viszont tapssal fogadta Kincses bejelentését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!