ERDON Helyi hírek

2008.09.29. 07:15

Fergeteges RMDSZ-bál

<p>Margitta – Szokássá, sőt egy évtized után nyugodtan mondható, hagyománnyá vált az, hogy a Margittai Napok előestéjén a testvérvárosok küldötteit a helyi RMDSZ hívja meg vacsorára.</p>

Eleinte ez szűkebb körben zajlott, később egyre többen jelentkeztek a közös vacsorára, mulatságra. Az akkori vezetők észrevették, hogy ez nagyszerű alkalom a találkozásra, egymás megismerésére, közös beszélgetésre, barátkozásra. Bővítették a kört, és egyre nagyobb szabásúra szervezték a vacsorát. Az évek során ez bállá nőtte ki magát, sőt nyugodtan állítható, hogy mára ez lett a margittai magyarság „operabálja”. Szerencsére épülnek a rendezvényhelyiségek, így ez alkalommal 206 személy vett részt a bálon. A szervezők remélik, hogy ezután még több jelentkező lesz. A részvételi díj, a mai körülményekhez képest aránylag alacsony, ezért szinte valamennyi társadalmi réteg képviseltette magát a bálon. A zene úgy volt összeállítva, hogy a vegyes házasságban élők más anyanyelvű partnere is kitűnően tudott szórakozni.

Politikai „kitérő”

A vacsora előtt Árkosi Antal helyi RMDSZ-elnök köszöntötte a meghívott vendégeket és a részvevőket. Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes, a térség szenátorjelöltje kifejtette: szép és biztató dolog, hogy ilyen sokan igénylik a közös beszélgetést, szórakozást. Jó látni, hogy megmaradt az összetartás. Bár a választásokon nem a várt eredményt hoztuk, ezen túl kell lépni, tanulni a hibánkból, és felkészülni az újabb kihívásokra. Előttünk a parlamenti választás, ahol szükség lesz az összetartásra, és nem árt már most készülni az elkövetkező önkormányzati megmérettetésre. Talpoş Dorel polgármester beszédében gratulált ahhoz, hogy a magyarság ilyen példamutatóan össze tud tartani. Irigylésre méltó, hogy fiatalok, középkorúak és nyugdíjasok így tudnak együtt szórakozni, mulatni, megtalálják a közös hangnemet. Példamutató és követendő ez az összetartás, mondta a polgármester. Derzsi Ákos államtitkár, a térség képviselőjelöltje szintén fontosnak tartja az összefogást, mely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy jól szerepeljünk a megmérettetésen. Talán politikusként kevésbé ismert a térségben, de reméli, hogy munkája által meg fogják ismerni. Szakmai szinten, szűkebb körben ismert a precíz, megalkuvást nem tűrő munkája. A rövid politikai kitérő után következett a vacsora és a bálban elmaradhatatlan táncmulatság, mely reggelig tartott.

Szőke Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!