ERDON Helyi hírek

2008.05.20. 14:21

Új nagyváradi kórház 48 hónapon belül

<p>Nagyvárad - Eugen Nicolaescu egészségügyminiszter keddi nagyváradi látogatása során bejelentette: azt akarja, hogy nemzetközi hírű cég építse fel az új nagyváradi kórházat, ezért is szigorúak a pályázási feltételek.</p>

A Nagyváradon az Aradi út 2. szám alatt építendő új megyei kórházról Eugen Nicolaescu elmondta, hogy jelenleg a fellebbezési időszak zajlik. Több pályázó azt nehezményezte, hogy nagyon rövid idő, mindössze harminc nap állt a rendelkezésére a terv elkészítésére, de volt pályázó aki a túl szigorú pályázati feltételeket kifogásolta. Nicolaescu leszögezte: "azért szigorúak a feltételeink, mert azt akarjuk, hogy nemzetközi hírű építőcégek jelentkezzenek a kórház megépítésére. Ki akarjuk szűrni az építőipari kalandorokat, hiszen egy kórház megépítése a legkomplexebb civil épíkezési munkálat." Június közepén lejár a fellebbezési időszak és akkor fel lehet nyitni az ajánlatokat - tudatta Nicolasecu. A két alagsori szintes, földszintes plusz három emeletes új kórházban 446 ágy lesz. A kivitelezési idő maximum 48 hónap. Az ajánlatok kiértékelésekor 50 százalékban az anyagi, 50 százalékban a műszaki adatokat veszik figyelembe. Ez utóbbi keretében 15 százalékban beszámítják azt, ha az ajánlattevő vállalja azt, hogy kevesbb mint 48 hónap alatt megépíti a kórházat. Nicolaescu leszögezte: bárki is nyeri meg a versenytárgyalást, a szerződésben kötelezni fogja magát arra, hogy késedelmi díjat fog fizetni amennyiben átlépi a kivitelezési határidőt.

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!