ERDON Helyi hírek

2008.05.15. 13:39

Elkészült a vitatott parkrészlet

<p><text>Nagyvárad - Csütörtök délben a Holdas templom előtti parknál a polgármester és az ingatlanügyi igazgató bemutatta az újságíróknak az elkészült részt, amely végleges képét két hét múlva nyeri el. <br /> </text></p>

Heves vita tárgyát képezte a Szent László téri park felújítása, amelynek egy kisebb részét tegnap mutatták be az újságíróknak. A Holdas templom előtt parkrészen a zöld pázsit dominál, amelyet a földbe épített vezetékek segítségével locsolhatják. Az előzetes terv alapján a buxustöveket volutaszerűen ültették el, míg a betonkerítéssel párhuzamosan rózsatöveket ültettek. De ezeknek még legalább két hétre van szükségük, hogy megerősödjenek és virágba boruljanak. Fehér zúzottkövek egészítik ki az esztétikai látványt. A parkot sötétedés után ki is világítják. Valóban esztétikus látványt nyújt a most átadott parkrészlet, de ebben a kampányidőszakbeli nyilatkozatháborúban nem várható el, az ellentétes véleményen levők ezt elismerjék. A Holdas templom felőli járdán több mutatós öntöttvasvázas, fapadot is elhelyeztek, amelyek ráadásul még kényelmesek is.

Vélemények

Marcel Bolos ingatlanügyi igazgató az újságírók kérdésére elmondta, hogy az egész tér felújítása 800 ezer lejbe kerül majd. Ebből a most elkészült park körülbelül 150 ezer lejébe került a városnak. Azt is elmondta, hogy 6 tujafát vágtak eddig ki, helyettük 8 fát ültettek, közöttük két életerős gesztenyefát is. Tovább folytatják a megbeszéléseket a környezetvédőkkel. Mihai Groza polgármester kíváncsian várja, hogy hallhassa az utóbbiak véleményét a most átadott parkról.

Péter I. Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!