ERDON Helyi hírek

2008.05.05. 15:51

Drogfogyasztáson kapott kirándulók

<p>Hargita megye – Öt magyarországi líceumi diákot ért tetten a Hargita megyei rendőrség illegális drogfogyasztás alapos gyanújával. A diákok egy negyven fős diákokból és tanárokból álló magyarországi turistacsoport tagjai voltak.</p>

Az öt fiatalt a rendőrség szombaton éjfél előtt állította meg a Hargita megyei csíkrákos telpülésen egy rutinvizsgálat erejéig. Az igazoltatás során egyikőjük egy gyanús zacskót dobott a rendőrök szeme láttára a legközelebbi szemetesbe. A zacskó, mint azt az utólagos vizsgálatok igazoltak vadkendert tartalmazott. A fiatalok előállítása után kiderült, hogy mindannyian egy magyarországi turistacsoporttal együtt érkeztek az országba és ugyanazon líceum diákjaik. Összesen hat további gyanús ezűstpapírba csomagolt sárgás-barna színű, apróra vágott leveleket tartalmazó zacskót találtak. A további vizsgálatok során az öt fiatal közül háromnak még kimutatható volt a vérében a canabis fogyasztás. A fiatalok bevalották, hogy néhány hónapja rendeszeres drogfogyasztók. Az országba N.L hozta be az illegális szert, akinek vallomása szerint Magyarországon, 12 ezer forint fejében vásárolta azt. A rendőrség az ügy további kivizsgálása érdekében 4 napig megtiltotta a fiatalnak az ország elhagyását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!