ERDON Helyi hírek

2008.05.20. 15:28

A reál tudományok tanulásában rejlő lehetőségek

<p>Nagyvárad - A líceum elvégzése után a fiataloknak nehéz eldönteniük, hogy milyen szakmát válasszanak, milyen egyetemre iratkozzanak be, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen.</p>

A környezetvédelem, illetve az olyan egzakt tudományok, mint a biológia, kémia, matematika egyre kevésbé népszerű a diákok körében. Ez csak azért lehetséges, mert nincsenek kellőképpen tájékoztatva a reál tudományokban rejlő lehetőségekről - hangzott el a tegnap tartott, a Nagyváradi Állami Egyetem Tudományi tanszékének népszerűsítése céljából szervezett bemutatón, melyen a végzős líceumi diákok ismerhették meg a tanszék szakjait, működését és az elvégzése utáni lehetőségeket. A diákokat Daniel Negrean tanügyi sajtószóvívő köszöntötte, majd Lucia Varga környezetvédelmi államtitkár vette át a szót, aki arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy mennyire szükség van a képzett szakemberekre az ökológia területén. Ezt követően Sanda Filip, dékán ismertette a Tudományi tanszék szakjait, azok kapcsolatait más egyetemekkel, infrastrukturális felszereltségét, kutatási munkáit, és az elvégzése utáni elhelyezkedési lehetőségeket. A beiratkozás július 7-25 között zajlik, a bejutást pedig a érettségi eredmény és a négy év átlaga határozza meg. A gyerekek receptíven, nagy érdeklődéssel hallgatták a bemutatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!