ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 15:23

Világtalanok találkozója

<p>Bihar megye - A Bihar-Szilágy Megyei Világtalanok Egyesület és a magyarországi Fehér Bot Alapítvány tagjai tegnap harmadízben találkoztak tapasztalat csere és a jövõben esedékes közös együttmûködés megbeszélésének céljából.</p>

A félixfürdõi Pádis Szállóban megszervezett két napos megbeszélés elsõdleges célja a mindennapi élet megkönnyítésére irányuló tapasztalatok egymással való megosztása és további közös projektek szervezésének lehetõségeirõl való tárgyalás. A tizenkét éve, magánszemélyek által alapított Fehér Bot Alapítvány tevékenységeirõl Nagy Tünde, Nagy Sándor, illetve Baranyai György alapítványtagoktól érdeklõdtünk. Mint megtudtuk, az Alapitvány egyaránt foglalkozik különbözõ szolgáltatások nyújtásával, rendezvények szervezésével, oktatással és rehabilitációval, mint ahogy az érdekérvényesítés különbözõ aspektusaival is. A Bihar-Szilágy Megyei Világtalanok Egyesületének elnöke, Ioan Boit a közös programok szervezésével kapcsolatosan elmondta, hogy ilyen közösen szervezett rendezvény lesz az elkövetkezõkben a "Próféta léptei" elnevezésü irodalmi fesztivál. Hasonló jellegûre tervezik a Nyiregyházán szervezett ugyancsak két napos Braille olvasó versenyt is. A megbeszélés során olyan problámák is szóba kerültek, melynek megoldásához úgy a civil szféra, mint az állam hozzájárulása is sokat számítana. Ilyen fontos, nagyobb odafigyelésre szoruló probléma, melyre felszeretnék hívni a figyelmet, az akadálymentesítés, a további utazási és üdülési pótlék juttatása, speciális képzések szervezése, a gyógyszeres dobozok, illetve a gyógyszer tájékoztatók pontírásos feliratozása, stb. A megbeszélésen jelen volt még Kovács József a Bihar-Szilágy Megyei Világtalanok Egyesületének alelnöke, aki a találkozó során a tolmács szerepét töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!