ERDON Helyi hírek

2008.04.06. 15:54

Vallásismereti tantárgyverseny

<p>A Bihar megyei Magyar tannyelvű iskolák 1-12 osztályos tanulói érkeztek Nagyváradra, hogy szombatopn délelőtt a Lorántffy Zsuzsanna református gimnáziumban részt vegyenek a vallásismereti tantárgyversenyen.</p>

A tantárgyverseny megyei szakaszán a Tanügyminisztérium által jóváhagyott tételek közül húztak a tanárok és azokat vitték be az osztályokba. Szabó Zsuzsanna a Lorántffy Gimnázium igazgatónője elmondta, hogy a Királyhágómelléki Református Egyhézkerület és a Bihari illetve az Érmelléki Református Egyházmegyék szervezésében és támogatásával lebonyolított tantárgyversenyen közel kétszáz diák érkezett a versenyre azokból a magyar tannyaelvű iskolákból, ahol vallásoktatás is van. A diákok tíz órakor keudték el a munkát és két óra állt rendelkezásükre a tételek kidolgozására. A 9-12 osztályosok közül a legjobban szereplők részt vesznek majd a vallásismereti tantárgyolimpiász országos szakaszán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!