ERDON Helyi hírek

2008.04.11. 14:09

Nyugodj békében Janka!

<p>Több száz fős tömeg kísérte el utolsó útjára a hídon túli római katolikus temetőben azt a gyermeket, aki a szerdai balesetben meghalt. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-%C3%96r%C3%B6k nyugalomra helyezt%C3%A9k Jank%C3%A1t_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Pénteken délben örök nyugalomba helyezték a szerdai tragikus balesetben elhunyt kislányt a szatmárnémeti hídon túli római katolikus temetőben. Utolsó útjára több százan kísérték el: családja, a család ismerősei, osztálytársai, barátai, a Hám János Iskolaközpont diákjai, tanárai, de a gyászolók között rengeteg kisgyermekei szülő is volt. A gyászszertartás előtt kisütött a nap, mintha az égiek is méltóképpen akarnák búcsúztatni a lánykát, akinek élete tragikus hirtelenséggel ért véget.

Megbocsátás

A gyászszertartást Vik János plébános tartotta. A plébános hangja el-elcsuklott a megrendüléstől, miközben az elhunytról beszélt, akit személyesen is ismert. A szertartás alatt ő is feltette azt a kérdést, amelyet minden ember legalább egyszer feltesz életében: miért vagyunk a világon? A válasz a katolikus vallásban száraz és egyszerű: hogy megismerjük Istent, és szolgáljunk neki. Most azonban, amikor egy kislányt szólítottak magukhoz az égiek, ez a kijelentés megtelik élettel, hiszen Isten a szeretet kötelékével kötött minden embert magához, és egy gyermek is megismerheti őt. Egy gyermek, akinek a szülei mindig azt mondták, hogy „nem magunknak neveljük a gyermekeinket, hanem Istennek". Vik János plébános kihangsúlyozta, hogy meg kell bocsátani annak is, aki elvette a kislány életét. Megbocsátani szívből, és egy idő után már imádkozni is azért, hogy a fiú lelki sebei is begyógyulhassanak.

 

Kaplcsolódó cikkek:

  • Akár hét évet is kaphat a gázoló
  • Tekintettel a tragédiára
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!