ERDON Helyi hírek

2008.04.06. 17:56

Megyei hittan tantárgyverseny

<p>Bihar megye - Április 5.-én, Szombaton a Szent László Gimnáziumban került sor az idei megyei szintü hittan tantárgyversenyre. A rendezvényen a Nagyváradi Egyházmegye 32 oktatási intézményébõl érkezett versenyzõ.</p>

Szombaton 9 órától a római katólikus Bazilikában, Mons. Fodor József vikárius úr igehirdetésével vette kezdetét, a már hagyományosan minden évben megszervezésre kerülõ, megyei szintü hittan tantárgyverseny, melyen összesen mintegy száztizennyolc diák vett részt. A misét követõen a magyar és szlovák tagozatos katólikus diákok a Szent László Gimnázium termeiben várakoztak a tételek kiosztására, hogy majd a két órás vizsgán tudásukat bizonyíthassák. Konrád Katalin, a tantárgyverseny egyik szervezõje a verseny tételeit, mely fogalmazást és a hittani ismeretek felmérésére szolgáló tesztet tartalmazott, közepes nehézségûnek ítélt. A gyerekek magas szintû felkészültségének tanúbizonysága, hogy ilyen sok értékes dolgozat született, illetve minden gyerek, településtõl, iskolától függetlenül kitünõen szerepelt. A májusban zajló, országos szintû tantárgyversenyen ezek közül évfolyamonként 1-2 diák vehet majd részt. A gyerekeket összesen 28 hitoktató kísérte el, akik nem csak a gyerekek felkészítésében, de az esemény megszervezésében is jelentõs szerepet vállaltak. Vajda Zita nõvér fõszervezõ és Benedek Ramóna, a Szent László Gimnázium hittanoktatójának áldozatos szervezõi munkája mellett az esemény lebonyolításához jelentõs támogatást nyújtott a Communitas Alapítvány, a Római Katólikus Püspökség, a Mallesdorfi Ferences Nõvérek és a Caritas Catholica. A díjkiosztó április 13.-án, 11:30-tól lesz a Barátok Templomában.

 

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!