ERDON Helyi hírek

2008.04.18. 15:03

Állásbörze Szatmárnémetiben — idén először

<p>Szatmár megye — Pénteken Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is nagy volt érdeklődés az állásbörzén kínált állásajánlatok iránt, melyet idén első ízben szervezett meg a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség.</p>

Összesen 590 szatmárnémeti és 232 nagykárolyi munkavállaló érdeklődött a kínálkozó munkalehetőségek iránt. A legnagyobb érdeklődést az európai munkalehetőségek váltották ki. A munkavállalók a helyszínen felvilágosítást kaptak a külföldi munkavállalás feltételeiről, mikéntjéről. Összesen 667 állásajánlat közül választhattak a leendő munkavállalók, melyet 52 szatmárnémeti és 14 nagykárolyi cég ajánlott. 418 személyt választottak ki, mint potenciális alkalmazottat, 280 szatmárnémetiben és 138 nagykárolyban, 129–et pedig már az állásbörzén alkalmaztak. A rendezvény keretében tanácsdással is szolgáltak a szervezők. Az érdeklődők szakszerű ranácsadást és tájékoztatást kaphattak arról, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségeik vannak adott képesítéssel. A rendezvény végén a munkaadók egy kérdőívet is kitöltöttek, mely alapján megállapítható, hogy eredményesnek találták–e az állásbörzét. A megkérdezettek többsége előnyösnek tartja a cég képviselői és a munakvállaló közötti közvetlen találkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!