ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 19:45

Lezárták a Golescu hidat

<p>Szatmár megye - Kedden délután, bár a munka még nem kezdődött meg, de a félpályás útlezárás már megtörtént Szatmárnémetiben a Golescu-hídon. A Vegyépszer ígérte szerint szerdától már dolgozni is fognak.</p>

A Vegyépszer Rt. ígérete szerint már kedd délutántól félpályás útlezárásra került sor a Szatmárnémeti Golescu-hídon. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy a kivitelező cég szerdától megkezdi a munkálatokat, ugyanis még a keddi nap folyamán elkezdett berendezkedni a híd lábánál számukra kijelölt telephelyen. Elmondása szerint a híd javításához szükséges gépek Nagyváradról érkeztek Szatmárnémetibe, az útlezárást jelző közlekedési táblákat azonban már kedden kihelyezték az úttestre.

Minőségi munkát

A felújított és átadott híd tetején megjelent gödröket a Vegyépszer legutóbb úgy ígérte, hogy március végéig eltünteti, azonban technikai okok miatt csak most tudnak hozzálátni a szükséges munkálatokhoz. A kivitelező még a tavaly elismerte, hogy a híd egyes pontjain problémák vannak a szigeteléssel, ezért várható lesz az aszfaltburkolat felrepedezése, ami azóta rendre meg is történik. A vállalat szakértői szerint nem csak a híd szigetelésével, hanem az aszfalttal is problémák adódtak, ugyanis nem azt a minőségű anyagot kapták, amit megrendeltek. Két szaklaboratóriummal is megvizsgáltatta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Golescu-híd aszfaltrétegéből vett mintákat, hogy kiderüljön ki a hibás azért, mert több helyen porlani kezdett, helyenként pedig kátyúk, gödrök keletkeztek. A polgármester korábbi nyilatkozatában jelezte, elképzelhető, hogy nem az aszfaltréteget szétterítő Vegyépszer, hanem az aszfaltkeveréket leszállító cég lehet a hibás, de kiemelte, hogy a városvezetésnek nem fontos ez a részlet, a lényeg az, hogy a Golescu-hídon az aszfaltburkolat minőségi legyen.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!