ERDON Helyi hírek

2008.04.05. 14:23

Könyvárusítás a városnapokon

<p>Szatmár megye - Tavaly nem, de az idén már lehet könyvet vásárolni a május 30. és 31–én megrendezésre kerülő városnapokon – mondta Túrós Lóránd tanácsos.</p>

A könyvek árusítása a Szatmárnémeti városnapokon eddig nem volt engedélyezett, emiatt több olvasónk is panasszal fordult szerkesztőségünkhöz. Túrós Lóránd, tanácsos véleménye szerint a könyvek árusítása városnapokon eddig sem volt tiltva, sőt az utóbbi tanácsülésen még a hely bérlésének árait is megszabták a városatyák. Mivel több panasz is érkezett hozzánk, hogy hiába létezik határozat a könyvek árusításáról a városnapokon, mégsem adnak ki erre vonatkozó engedélyeket, ezért mi is utánajártunk az ügynek. Kérdésünkre, hogy a rendezvényen miért nem lehet könyvet árusítani, nagyon egyszerű választ kaptunk: mert a határozat nem erre vonatkozik, hanem arcfestésre és egyébb tevékenységekre. A könyvek árusítása, ezzel együtt a kultúra terjesztése nem tartozik egyetlen kategóriába sem, amelyet engedélyeznének a polgármesteri hivatalban működő osztályon. Még meglepőbb válasz amit kaptunk: tavaly sem lehetett árulni, az idén miért lehessen… Túrós is ellátogatott az illető engedélyeket kibocsájtó osztályra, ahol ő is ugyanezeket a válaszokat kapta mint mi. Ezek után több városi tanácsos társávál és Szatmárnémeti polgármesterével is felvette a kapcsolatot. A polgármester véleménye szerint, csak egy félreértés történhetett, kiküszöbölik a hibát, így az idei városnapokon már lehet könyveket is árusítani. Ígéretükhöz híven hétfőtől már elfogadják a könyvárusításra benyújtott kérelmeket a polgármesteri hivatalban működő szakosztályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!