ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 11:07

Ismeretlenek eltávolították a brassói Bem József emléktáblát

<p>Az erdélyi hadsereg parancsnokának szavait idéző plakettet két hete, a magyar szabadságharc&#160; évfordulóján helyezték vissza annak a központi háznak a falára, amelyben egykor Bem tábornok megszállt a barcasági fővárosban.</p>

A rendőrségen ismeretlen elkövető ellen tettek feljelentést. A tett nem áll összhangban a táblára négy nyelven felvésett Bem József üzenettel: magyarok, románok, szászok nyújtsatok egymásnak testvérkezet - és amelyet a város vezetése is követendőnek talált a március 15-i avatóünnepségen.
Meg kell már értenünk végre ezt az üzenetet: a csendes, békés együttélés záloga az, ha etnikai hovatartozástól függetlenül együtt dolgozunk ezért a városért, ezért a közösségért - mondta Gheorghe Scripcaru Brassó polgármestere. Az eset annál is feltűnőbb, mert a korábban szász és magyar többségű Brassóban eddig nem voltak intoleráns megnyilvánulások.

Duna Tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!