ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 14:47

Ellenőrzik a szervezést

<p>Szatmárnémeti – Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszának megnyitójára három hét múlva kerül sor Szatmárnémetiben.</p>

Matekovits Mihály a tanügyminisztérium vezérigazgatója Szatmár megyébe érkezett, mely látogatás célja a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszának szervezésével kapcsolatos. Tapasztalatai szerint a megyei szervezők nagyon jól felvannak készülve. „Apró részletekig mindent megbeszéltünk tegnap a megyei bizottsággal, a tanulók és kísérők fogadásától egészen azok elutazásáig” — mesélte Matekovits Mihály. Elmondása szerint általában egy megyére 15 évente kerül sor — 15 megyében van magyar nyelvű oktatás —, és ebben már nagy tapasztalattal rendelkezik, amit megszokott osztani a helyi szervezőkkel. „Itt azt tapasztaltam, hogy jól megosztották a munkát, a főszervezők csapatokkal dolgoznak, hiszen ez körülbelül 80–100 pedagógus munkáját igényli, amit egy stáb kell összehangoljon” — folytatta az igazgató. A verseny szervezését a minisztérium is támogatja anyagilag. „Ezek a gyermekek a jövendő erdélyi magyar humán értelmiségét alkotják majd, hiszen ők a legjobbak a saját megyéjükben magyar nyelv és irodalomból. A versenyzők találkozóját azért próbáljuk minden alkalommal színesebbé tenni, hogy élményekkel is távozzanak. A verseny 3 órát tart, de az öt nap az kialkít egy olyen hangulatot, ami rendszerint a gyermekeknek egy életre megmarad” — mondta Matekovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!