ERDON Helyi hírek

2008.04.04. 15:04

„Ne felejtsük el az erdőt”

<p>Szatmárnémeti — Ezt harsogták a gyerekek a pénteken megrendezett felvonuláson, amelyen körülbelül kétszáz óvódás, általános– illetve középiskolás diák vett részt. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-felvonulas_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A felvonulásra annak a kétnapos rendezvénynek a keretében került sor, melyet a Szatmárnémeti Salamandra Túrisztikai és Ökoegyesület szervezett az Erdő Hónapjának alkalmából azzal a céllal hogy felhívják az emberek figyelmét az erdő védelmének fonotosságára. A gyerekek délelőtt tíz órakor gyülekeztek a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, majd a Szamos–töltésen át az újközpontba érkeztek, óvónőik, tanáraik kíséretében. Szinte minden gyermeknek volt a kezében valamilyen saját kezüleg készített „remekmű”, ezzel is arra figyelmeztetve a társadalmat, hogy az erdőt védeni kell.

Miután a gyerekek megérkeztek a Szakszervezetek Művelődési Háza elé, az egyesület elnöke, Cristian Gazdac és Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője köszöntötték őket. Számos egyéb program mellett egy szakember tartott bemutatót a hegymászás során használt felszerelésekről a diákoknak. A két nap programját a változatosság jellemzi. Az érdeklődők fotókiállítást, hegymászó felszereléseket, valamint speciális sátrakat is megtekinthetnek.

Hegymászás, elsősegély

A rendezvény teljes időtartama alatt, a kiállítások mellett hegymászó technikákat is bemutattak a szakemberek. A szervezők pedig Power Point bemutatóval hívják fel a figyelmet az ember és a természet közötti harmónikus kapcsolatnak a fontosságára. Egy másik érdekes momentuma a rendezvénynek, olyan az elsősegély–nyújtási technikák bemutatása, melyeket szélsőséges helyzetekben használnak a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!