ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 19:39

Csökkenteni kell a taxik számát

<p>Szatmár megye - A városi tanács 650 taxi mellet tette le a voksát, azonban a törvény értelmében a lakosság száma alapján 480 dolgozhatna Szatmárnémetiben.</p>

A napokban megszavazott 265/2007–es törvény módosításának értelmében Szatmárnémetiben csökkenteni kellene a taxik számát. A törvény előírja ugyanis, hogy 1000 személyre 4 taxi juthat, ami azt jelenti, hogy mivel városunkban kb. 120 ezren laknak, ennek értelmében csak kb. 480 taxi futhat az utcákon. Dan Burulea, a CNSLR Fratia Szakszervezet helyi vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy őt, mint a taxisok érdekvédelmi képviselőjét nem foglalkoztatja ez a törvénymódosítás, és az önkormányzat döntését tartja szem előtt. A tavaly októberben elfogadott tanácsi határozat értelmében Szatmárnémetiben 650 taxi számára van hely. A városi tanács mielőtt meghozta volna ezt a döntést, egy felmérést készített arról, hogy hány taxira lenne szüksége a lakosságnak, ennek alapján maradtak a 650 taxinál – magyarázta Burulea. A „taxis–piac” nemsokára normalizálódni fog, ugyanis a tanács tavaly meghozott döntése alapján a taxisoknak egy sor más kitételnek is meg kell felelniük. Ilyen kizáró ok, ha nincs a taxik ablaka alatt keskeny sávban a pepita jelzés, ugyanakkor a jóváhagyott határozat értelmében a személyszállító személygépkocsik tetejét egységes, azonos árnyalatú sárga színre (kód: Pantone) kell festeni.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!