ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 16:18

Csalással felvett bankkölcsönökkel üzleteltek

<p>Nagyvárad - A Bihar megyei rendőrség az utóbbi időben felfigyelt arra a jelenségre, hogy szervezett csoportok, kihasználva a pénzhiányban szenvedőket, hamis iratokkal vesznek fel bankkölcsönöket.</p>

A csoportok szervezetten dolgoznak. Felveszik a kapcsolatot munkanélküli, de pénzszűkében lévő emberekkel, majd hamis papírok segítségével bankkölcsönhöz juttatják őket, gondosan ügyelve arra, hogy az így felvett pénzösszegből ők is tetemes illetéket kapjanak. Mindezt Liviu Popa rendőr-főfelügyelő, a Bihar megyei rendőrség vezetője ismertette, kiemelve néhány konkrét esetet is. Folyó év február végén csalás és okirat-hamisítás gyanújával eljárás indult a 40 éves váradi K. J. és a szatmárnémeti 22 éves K. P. ellen. A gyanú szerint a két említett személy hamis jövedelmet igazoló iratokkal kapott 25 ezer lej értékű bankkölcsönt.

További bűntársak

A nyomozás során az esettel kapcsolatba hozták a 27 éves, szintén váradi N. T. A.-t is, aki valószínűleg a jövedelmet igazoló iratokat és a munkakönyveket hamisította. N. T. A. bérelt lakásában március 12-én házkutatást tartottak, ahol hét kereskedelmi egység hamis pecsétnyomóját, két közjegyzői pecsétet, hat személyi igazolványt, hét munkakönyvet és több hamis iratot találtak. A házkutatás során további három személyt is azonosítottak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szintén tagjai a szervezett csoportnak. A 27 éves T. D. C., a 27 éves C. R. és a 26 éves O. D. kapcsán valószínűsíthető, hogy kapcsolatban álltak olyan szükségben lévő személyekkel, akiknek hamis iratokat biztosítottak bankkölcsön igényléséhez, majd ebből a pénzből leszámolták saját részesedésüket.

 

 

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!