ERDON Helyi hírek

2008.04.18. 17:08

Balesetek, bűnesetek Biharban

<p>Bihar megye - <STRONG>Baleset.</STRONG> Az 1-es országúton, Alsólugas külterületén pénteken hajnali két óra tájban történt közlekedési baleset. A nagyváradi 44 éves C. C. O. Kolozsvár irányából Várad felé tartva elgázolt egy gyalogost, aki az autóval ellentétes irányba haladt az úton.</p>

Az áldozat könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőrről kiderült, alaposan beivott, mielőtt autóba ült, leheletében a mérőműszer 0,64 mg/l-es szintet mutatott. Ügyében eljárás indult.

 

Jogosítvány nélkül. Csütörtök délután fél hét tájban a nagyváradi Decebal sugárúton rutinellenőrzés céljából állították meg a rendőrök a 36 éves M. A.-t, akiről kiderült: nem vezethetne, ugyanis ezt a jogát korábban felfüggesztették. Eljárás indult ellene, akárcsak az olasz állampolgárságú 50 éves M. R. ellen, aki egy olyan jogosítványt mutatott fel a Republicii utcában őt megállító járőrnek, aminek sorozatszáma nem szerepel az olasz hatóság nyilvántartásában.

 

Rablás. A nagyváradi ügyészség rablás jogcímén vádat emelt egy 16 éves érseléndi fiú ellen, aki a nyomozati anyag szerint 2007. március 31-én hajnali két óra tájban másik három kiskorú, 14 évesnél fiatalabb bűntársával megtámadták D. M.-et a váradi Cuza Vod[ utcában, ököllel arcon vágták, majd megszabadították egy mobiltelefontól, egy pénztárcától és a személyes irataitól.

 

Loptak. Egy nagyváradi 18 éves és egy hájói 16 éves fiatalember ellen lopás vádjával emeltek vádat. A vádirat szerint azok tavaly december 12-ére virradólag ellopták a váradi Holdas templom Traian Mo§oiu utcai faláról a rézből készült csatornákat, majd az ócskavasasnál értékesítették. A kárt 3648 lejre értékelték, nem térült meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!