ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 16:42

A Malév növelte kolozsvári járatainak számát

<p>Kolozsvár – A Malév a nyári menetrendi időtől, április elsejétől egyről kettőre növelte menetrendszerinti járatainak számát Kolozsvárra, az első - immár saját járata - csütörtökön érkezett meg a romániai városba.</p>

Eddig a Malév a Carpatair légitársasággal közösen repült Kolozsvárra - mondta Mester Zoltán, a Malév vezérigazgató-helyettese az ünnepélyes járatnyitás alkalmával tartott sajtótájékoztatón. A kapacitásbővítésével a magyar légitársaság most már heti 56 járatot üzemeltet négy romániai városba: Bukarestbe, Kolozsvárra, Marosvásárhelyre és Temesvárra.
A Malév romániai járatain tavaly több mint 177 ezer utas utazott, 12 százalékkal több az előző évinél. Ugyanakkor ezeken az útvonalakon a bruttó jegyárbevétel 19 százalékkal volt magasabb a 2006. évinél.
A repülőtér Kolozs megye tulajdona. Nicoara Marius, a Kolozs megyei Tanács elnöke a Kolozsvárott tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a repülőtér 1994 óta nemzetközi légikikötő, és az első nemzetközi járat éppen Budapestről érkezett.
A napokban a Lufthansával bővült a repülőtéren üzemelő légitársaságok köre - mondta el a repülőtér vezérigazgatója, David Ciceo. A vezérigazgató hozzátette: az idén 800 ezer utassal számolnak a múlt évi 400 ezerrel szemben. A menedzsment arra számít - mondta David Ciceo, hogy Kolozsvár és Budapest között az utasforgalom egy év alatt 30-40 százalékkal nő. (Más légitársaságnak is van Budapest-Kolozsvár menetrendszerinti légijárata.)
A repülőtéren új utasforgalmi terminál épül, amelyet az idén adnak át. Az éves kapacitás eléri majd a kétmillió főt. A mintegy 30 millió eurós beruházást Kolozs megye saját forrásból finanszírozza - válaszolta az MTI kérdésére a megyei tanácselnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!